Willma Guides böcker

En guidebok skall hjälpa till planera resan, ge jordnära tips på logi, matställen och färdsätt, berätta om sevärdheter, historia och kultur. Willmaguiderna är just konkreta och informativa. De är skrivna på svenska och bygger på författarnas egna erfarenheter.

Beijing

Vi vågar påstå att Beijing - Willmaguide är en av världens bästa guideböcker om Beijing.  

Beijing - Willmaguide  ger en bred och detaljerad bakgrund till dagens Beijing och dess sevärdheter. Boken innehåller detaljerade kartor, förslag till strövtåg på egen hand och en utförlig redovisning av restauranger och logi. Till ovärderlig hjälp är den informativa parlören och att servärdheter, hotell och restauranger finns angivna på kinesiska.

Guiden kompletteras med ett utförligt avsnitt om Transsibiriska järnvägen .

 

Margareta Lindblad, Willy Westby, Johan Nilsson, Tan Ying

332 sidor (2009)
ISBN: 978-91-89590-21-2

Hej!
Jag vill tacka så jättemycket för er fantastiska bok om Beijing! Min syster och jag fick möjlighet att åka till Peking 5 dagar med mycket kort varsel och hade med er bok. Den var en ovärderlig hjälp när vi skulle ta oss fram! Parlören längst bak och alla tips som stämde fullständigt. Tex redogjorde ni för att man skulle köpa biljetter från Beijing Norra järnvägsstationen för att komma till Badaling och muren, och den orientering som ni hade inne på Lamatemplet osv är exempel på saker som stämde väldigt väl. Överallt hade vi med denna lilla guldgruva. Den räddade oss verkligen!
Tusen tack!
Linda (och Monica, min syster)

 


Budapest

Budapest - Willmaguide är en behändig resehandbok till Budapest med dess stora utbud av kultur, sevärdheter och nöjen. Budapest - Willmaguide ger dig allt du behöver veta för att få ut mesta möjliga av ett besök.
Här finner du värdefull information om sevärdheter, stadspromenader, caféer och restauranger, hotell, museer, kulturliv, termalbad, utflykter och en mängd viktiga adresser, hemsidor och telefonnummer.

Margareta Lindblad, Willy Westby

157 sidor (2006)
ISBN: 91 89 590 09 0


Florida

Boken är slutsåld.

 


Öluffa i Grekland

Titeln är slutsåld.


 

Grekland - Öluffa i Kykladerna

Grekland – Öluffa i Kykladerna, Willmaguide innehåller en detaljerad beskrivning av öarna Amorgos, Anafi, Antiparos, Donoussa, Folegandros, Ios, Iraklia, Kimolos, Kithnos, Koufonissi, Milos, Mykonos, Naxos, Paros, Santorini, Schinoussa, Serifos, Sifnos, Sikinos, Syros och Tinos.

Varje ö presenteras utförligt med historia och sevärdheter, information om badstränder, utflyktsmål, logi och inte minst båtförbindelser. Boken innehåller också ett utförligt avsnitt om Aten samt ett kapitel om landets historia och traditioner .

Boken är rikt illustrerad med foton och kartor.

Margareta Lindblad, Willy Westby

352 sidor (2009)

ISBN 978 91 89590 20 5

 

Kina

Kina - Willmaguide är den mest omfattande guidebok om Kina som givits ut på svenska. Utförliga kapitel om landets historia och kultur. Kinesiska fraser. Provins- och ortsnamn, hotell och sevärdheter på kinesiska.  Drygt 200 kartor illustrationer och fotografier.

Reseskildringar från bl.a. transsibiriska järnvägen, världens högst belägna järnväg till Lhasa i Tibet och med båt på Yangtze-floden. 

Kina - Willmaguide är utgiven i samarbete med Lonely Planet.

Margareta Lindblad, Willy Westby, Johan Nilsson, Tan Ying.

1152 sidor (2007)
ISBN: 91-89590-10-4Norge

Norge – Willmaguide är slutsåld.


Nya Zeeland

Titeln är slutsåld.

Phuket & Krabi

Phuket & Krabi - Willmaguide är slutsåld.  Samma information finns i vår större guidebok "Thailand - ö-luffa", se nedan.


Sydafrika

Sydafrika har blivit ett stort turistland med sin kulturella mångfald, spännande nationalparker, vackra stränder och goda service. Och turisterna strömmar till, året runt, för att få uppleva hur den unga nationen formas.

Sydafrika - Willmaguide är fullspäckad med praktiska råd och resetips samt ger utförlig information om praktiska saker från såväl adresser till hotell, vandrarhem, resebyråer och bussbolag som om öppettider och säsonger. Inte minst får läsaren en mycket utförlig historisk och kulturell bakgrund, vilket är viktigt för att förstå vad som händer i landet. Boken är ett samarbete med det australiska förlaget Lonely Planet och rikt illustrerad med kartor, bilder och en särskild safariguide i färg.

Margareta Lindblad, Willy Westby tillsammans med Lonely Planets författare.

576 sidor (2006)
ISBN 91-89590-08-2


 


 

Thailand - ö-luffa

Ö-luffning lockar många resenärer och öarna utanför Thailands kust passar bra att upptäcka på egen hand. Boken ger vägledning för alla de som vill bekanta sig med Thailands spännande ö-värld med såväl små relativt orörda öar som mera kända destinationer. Boken innehåller också ett utförligt avsnitt om Phuket & Krabi-området, Bangkok, Hua Hin, Surat Thani och kusten kring Trang i södra Thailand.

Margareta Lindblad, Willy Westby

448 sidor (2009)

ISBN 978-91-89590-19-9

 

 

 
Willma Guides/akupunk&massage
Persbogatan 7 B · 81132 Sandviken · Tel: 0703-827809 · margareta@willmaguides.se