Massage

Att få massage är ett sätt att ta hand om sig själv. Massage har bl.a. en lugnande och avstressande effekt. Blodcirkulationen stimuleras och dina muskler slappnar av. En ansträngd muskel återhämtar sig snabbare med massage. Genom att stimulera tryck- och beröringsreceptorer i huden sker en dämpning av smärtan i ömmande muskler.

 

Klassisk helkroppsmassage

Helkroppsmassage enligt gammal svensk tradition är just det som namnet säger, massagebehandlingen omfattar hela kroppen. En stor del av tiden ägnas åt rygg och nacke, men också sätet, låren, fötterna, magen, bröstet, armarna och ansiktet gås genom. Upplevs som en verkligt avslappnande behandling. Ömhet och värk i musklerna kan lätta.

 

Kinesisk massage - tui na

I Kina har tui na hög status. Man arbetar med energiflödet i kroppen och tar hänsyn till hur energin flödar i meridianerna. Genom massagen stimulerar massören meridianerna genom sträckningar och särskilda grepp med handrygg och knogar. Akupunkturpunkterna manipuleras genom tryck.

Willmas massage

Jag har av erfarenhet märkt att en blandning av svensk klassisk massage och den  kinesiska massagen ger bra resultat.

Jag kan anpassa massagen från en lättare massage i avslappningssyfte till direkt behandling av muskulära skador och smärttillstånd. I det senare fallet kompletterar jag gärna massagebehandlingen med koppor.

 

 


Willma Guides/akupunk&massage
Persbogatan 7 B · 81132 Sandviken · Tel: 0703-827809 · margareta@willmaguides.se