Om Margareta 

Kinesisk medicin

Jag är utbildad akupunktör och massör med en treårig utbildning i traditionell kinesisk medicin – eller TCM - dels från Neijingakademin, dels från Skolan för kinesisk medicin i Falun. Jag har även praktiserat vid TCM-sjukhuset International Acupuncture Training Center i Beijing.

För att bredda och fördjupa min kunskap inom kinesisk medicin har jag gått fortbildningskurser som Akupunkturakademin i Stockholm anordnat, bl.a. i Tui Na, kinesisk massage och hur maten påverkar vår hälsa, "Mat som medicin".

Som komplement till den kinesiska medicinen har jag läst en grundkurs i västerländsk medicin vid Dalarnas högskola, Falun.

Massageutbildning

Min massageutbildning har jag dels fått på skolan MT Utveckling & Friskvård i Falun, dels hos Axelsons Institut i Stockholm.

Yoga-lärare

Att ta ansvar för sin hälsa och vinnlägga sig om en livsstil som stöder liv och välbefinnande, det är grundtanken i den kinesiska medicinen.

För att kunna vägleda mina kunder att leva hälsosamt är jag numera även yogalärare och har yogaklasser i Sandviken.

Övrig formell utbildning

Tidigare har jag behörighet som psykolog och är utbildad vuxenpedagog med historia och samhällsämnen som huvudområden.

Min filosofi

Allt som har med hälsa och välbefinnande att göra ligger mig varm om hjärtat. Jag är övertygad om att hur vi lever påverkar hur vi mår. Alla livsstilsfrågor har betydelse, vilken mat vi äter, hur vår arbetssituation ser ut, hur vårt hem är utformat, vilket socialt nätverk vi omger oss med osv. Ju större kunskap vi har, desto bättre kan vi forma en optimal livsmiljö. 

Att börja behandla en patient när hon redan blivit sjuk är som att smida vapnen när fienden anfaller”.

 

 

Willma Guides/akupunk&massage
Persbogatan 7 B · 81132 Sandviken · Tel: 0703-827809 · margareta@willmaguides.se